Ugens superfood: Spinat

Spinat2

Det er ikke for sjov, at Skipper Skræk vælter spinat i hovedet. Og han får mere end store biceps for pengene. Spinat er en af naturens små geni-streger. Vidste du fx, at det indeholder så meget nitrat, at det reducerer musklernes behov for ilt, når du træner? Hvilket jo så betyder, at du kan yde mere og få bedre resultater. Smart, ikke?
Og det stopper ikke der.

Spinat er nemlig også:

  1. Anti-inflammatorisk (dvs sygdoms-, betændelses- og inflammations-forebyggende. Især godt mod gigt)
  2. Styrkende på immunforsvaret (fordi det er smækfyldt af A, B, C, E og K-vitamin, jern og zink)
  3. Slankende
  4. Dræbende på kræftceller (Chris McDonald siger altid, at “Kræft hader broccoli”. Det passer. Og kræft hader også spinat.
  5. Styrkende på syn, hud, blodtryk og hjerne (pga bla. betacaroten, selen, jern og magnesium)
  6. Den plante, der indeholder mest protein
  7. Fyldt med fibre
  8. Proppet med jern
  9. Stimulerende for fordøjelsen

Sådan får du mere spinat i dit liv

  1. Smid en håndfuld i dine smoothies. Det er meget smagsneutralt, så selv børn drikker det. Og du kan sagtens bruge frossen
  2. I omelet eller scrambled eggs. Bare smid spinaten på panden et par minutter først, og så æggene over.
  3. Som salat. Drop iceberg og alle de andre kedelige salattyper, der mest indeholder vand. Især babyspinat er superlækkert som salat. Skriv spinat i søgefeltet ude til højre på bloggen, og find masser af forslag
  4. Stegt på panden med olie og masser af hvidløg og evt tomat-tern. Du bliver overrasket over, hvor lækkert det er
  5. I kødsauce og kødboller – her er hakket spinat bedst

Da friske spinatblade hurtigt bliver ødelagt af lys og luft, giver det god mening at vælge frossen spinat, der indeholder mere C-vitamin. Frisk og frossen spinat indeholder lige meget E- og A-vitamin, men folat, K-vitamin og jern holder sig bedre i den friske spinat.

Så! Nu har jeg indført ugens superfood. Der er mange flere på vej.

På vej er også et ordentligt opskrift-register, som har manglet alt for længe. Teknikken har drillet, men med lidt held bliver det klar i morgen 🙂

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s