Labre Linser

Tænker du trist, melet og lige et nummer for klid-agtigt, når jeg siger linser?

Frygt ej! Det er de her ikke. I promise! De sorte le puy linser er spændstige og har en lækker nøddeagtig smag. Og så er de fulde af protein, kostfibre, B-vitaminer, kalium, fosfor, jern og zink. De er ikke rigtig low-carb, men det er kulhydrater af den langsomme, gode slags. Dem, der stabiliserer blodsukkeret, giver holdbart brændstof til hjerne og muskler, virker anti-inflammatoriske – og som bonuseffekt; modvirker slap hud.

Det kan vi da godt lide, ikke? Og ser det her trist ud, måske?

LinserTunGrønt

LABER LINSESALAT MED TUN, GRØNT & URTER

(2 store portioner)

2 dl Le Puy linser (fx fra Urtekram – som kalder dem delikatesselinser)

135 gram tun (fx Princips)

1 avokado

3 forårsløg

8 små eller 3 store tomater

1 håndfuld frisk basilikum

1 håndfuld frisk mynte

1 nip chili (efter smag)

1 fed hvidløg

1/2 dl olivenolie

1 spsk balsamico

Salt & peber

Kog linserne møre i ca 15 minutter i letsaltet vand. Hæld evt overskydende vand fra. Skær alle grøntsagerne i passende størrelse, og vend dem i linserne. Klip krydderurterne i grove stykker, og vend dem i. Rør olie, balsamico, fintsnittet chili og hvidløg + salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.

Server, eller brug som madpakke 🙂

 

 

Advertisements
This entry was posted in Frokost, Grøntsager and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Labre Linser

  1. zquiet says:

    Hello to every one, the contents existing at this website are actually amazing for
    people knowledge, well, keep up the good work fellows.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s