Klassiker i nye klæder

Boller i karry er mange børns livret – og en del voksnes. Men den traditionelle kan godt være lidt slasket i det. Og fuld af både hvedemel og kartoffelmel (i boller og opbagt sauce). For ikke at nævne svinekød, som jeg virkelig ikke bryder mig om. Og hvide ris….

Men se bare her:

Boller i karry

BOLLER I KARRY MED ET STREJF AF ØSTEN

Boller

1 pakke hakket kylling

1 pakke hakket oksekød

2 æg

1 spsk HUSK

1 tsk spidskommen

2 tsk chilipulver

1 tsk salt

1 tsk paprika

1 tsk hvidløgspulver

1/2 tsk cayennepeber

1 tsk timian

1 tsk oregano

Salt & peber

Rør det hele sammen til en fars, og varm ca 4 cm vand op i en stor gryde. Form farsen til boller med en ske og put dem i vandet. Det må lige nøjagtig ikke koge – men næsten! Hæld vandet fra og lad bollerne ligge i dørslaget, mens du laver:

Sauce

2 dåser kokosmælk

2 tsk gul curry paste

1/2 tsk cayenne

1 tsk karrypulver

Salt & peber

1 tsk kokosolie

Svits krydderierne i olien og tilsæt kokosmælken. Lad det simre et par minutter. Hæld bollerne i saucen, og lad det hele stå 10-15 minutter lige UNDER kogepunktet.

Server med dampede grøntsager. Og brune ris eller bulgur, hvis du er til det.

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Klassiker i nye klæder

  1. Bettina says:

    Lyder spændende, hvilket mærke er pulvere du bruger?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s