Blinis med stenbiderrogn og avokadokræs

Det er højsæson for stenbiderrogn lige nu. Stenbiderrogn er Danmarks kaviar, det er supersundt og smager fantastisk af hav – på den ikke tang-agtige måde.

Traditionelt spiser man de små spændstige æg på blinis med rygeost. Det gør jeg også – men som I nok har gættet, med et sundt og labert twist. Mine små blinis er selvfølgelig uden gluten, og rygeosten er rørt op med avokado og krydderurter. Brug dem som tapas, appetizer, forret, frokost – eller bare en lille snack.

Blinis 2

BLINIS MED STENBIDERROGN OG AVOKADOKRÆS

Blinis:

1 dåse kokosmælk

4 æg

1 dl HUSK

1/2 tsk salt

1 tsk bagepulver

Pisk kokosmælk, æg, HUSK og salt godt sammen til en luftig masse. Tilsæt bagepulver og lad hvile i 10 min, så fiberen trækker væske. Dejen skal være ret tyk, men tilsæt lidt vand, hvis det er for meget.

Bag blinis’erne på panden ved høj varme. Det passer med ca 1 spsk dej per blinis. Stil dem i ovnen på 100 grader, så de holder sig varme.

 

Avokadokræs:

1 bæger økologisk rygeost

1 avokado

1 håndfuld frisk koriander

1 håndfuld frisk basilikum

1/2 lille rødløg

Saft af en citron

1 lille nip canyennepeber eller chili

Salt & peber

Blend det hele sammen til en ensartet masse

 

150 gram stenbiderrogn

Læg en god klat avokadokræs på hver af de lune blinis. Pynt med stenbiderrogn og server.

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Brunch, Eat, Festmenu, Frokost, Grøntsager, Snacks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s