Den Store Påskemiddag

Lige om lidt propper jeg hele min familie og en uanstændig masse bagage i bilen og kører til Schweitz. Synes jo ligesom, vi trænger til noget sne. Eller noget.

Anyway, det er påske! Og derfor skal vi naturligvis have påskemad. Nogle har tradition for den store påskefrokost – andre for middag. Denne menu kan bruges til begge dele.

Den består af:

Stenbidderrogn, som det er højsæson for, og som sammen med blomkålspuré og friske grøntsager og krydderurter er en superfrisk og let forret.

Lam – for hvad er mere påsket end lam? Det kunne have været lammekølle i Römertopf, men i stedet valgte jeg lækre filetter.

Kage – med masser af nødder og guf. Jeg overvejer stadig hvilken af tre favoritter, det skal være….

Og så til sagen:

Stenbidderrogns-salsa med blomkålspuré

Stenbidderrogn

4 personer

300 gram stenbidderrogn

1 blomkålshoved

2 fed hvidløg

1 spsk smør

1 bæger rygeost

1/2 agurk uden skræl og kerner

2-3 store tomater uden kerner

1 rødløg

1 stor håndfuld basilikum

Damp blomkålen og hvidløget mør og blend med smør og rygeost. Smag til med salt og peber. Skær tomater, agurk og rødløg i fine tern og vend det i stenbiderrognen. Klip basilikum i grove stykker og vend det i. Læg en passende klat blomkålspuré på hver tallerken og fordel stenbiddersalsaen over.

Lammefiletter med dampede grøntsager

Lam

Lam er lækkert. Og tricket til at gøre det endnu mere lækkert er hvidløg og rosmarin. Og meget af det!

1 lammefilet eller schnitzel pr person

Grøntsager efter smag og humør

1 dl olivenolie

5 fed hvidløg

2 spsk rosmarin

salt og peber

Mariner kødet i olie, hvidløg og rosmarin i mindst et par timer. Steg det ca 5-7 minutter på hver side.

Damp grøntsagerne i vand tilsat olivenolie og salt. Giv dem endelig ikke for meget. Arranger og server.

Og så til kagen. Det er ikke fordi, jeg ikke vil forny mig, men der er et par kager eller tre, jeg ikke er færdig med. Derfor bliver min påskekage en af de her:

Palæo Pecanpie

http://chocolateandspinach.com/2013/01/18/paleo-pecan-pie/

Pecanpie

Overdådig chokoladebombe

http://chocolateandspinach.com/2013/03/01/ta-daaaa-her-er-den/

kage

Eller

Bluebeery Cheesecake

http://chocolateandspinach.com/2013/03/11/blueberry-cheesecake-raw-palaeo-og-uhm-god/

BlueberryCheeseCakePaleoRaw

Hav en rigtig dejlig påske. Vi ses på den anden side. Ciao!

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Eat, Festmenu, Frokost, Grøntsager and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s