Steg verdens bedste bøf

Der er mange gode grunde til at holde lidt igen med oksekødet. Miljøbelastningen er en af dem. Sundheden en anden (man mener, at et indtag af oksekød på mere end 500 gram om ugen kan øge risikoen for visse kræft- og hjertesygdomme).

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi slet ikke skal spise det – men det er en ekstra god grund til at gøre det ordentligt, når vi gør det.

De bedste bøffer, jeg nogensinde har smagt, har jeg fået i USA. Amerikanerne ved virkelig, hvordan en bøf skal steges. Og jeg har luret deres tricks af.

Den perfekte bøf er – efter min mening – smukt rosa hele vejen igennem, blød og mør som smør – og knaldfuld af smag.

filetmignon

Det første, du gør, at at købe et ordentligt stykke kød. Og her hænger pris og kvalitet altså sammen. Jeg anbefaler selvfølgelig økologisk kød – men køb i det mindste dansk, og helst fra slagteren.

Tag bøfferne ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur, før du begynder.

Pensl dem med olie og drys med salt og peber. Når du har købt godt kød, er der ingen grund til at kamuflere smagen med smarte marinader. Det smager skønt i sig selv.

Tænd ovnen på 180 grader.

Varm en tør pande godt op og smelt en god klat smør på den. Steg bøfferne to minutter på hver side, så de får farve som på billedet. Vend dem kun en gang – ikke noget frem og tilbage.

Og nu kommer det snedige! Det, der forhindrer, at din lækre bøf bliver hård på ydersiden og blodrød indeni: Sæt panden med bøfferne ind i den varme ovn i to minutter. Tag den ud og tjek for en sikkerheds skyld kødets temperatur med et stegetermometer. Den skal være 55 grader. Dæk så bøfferne til med staniol og et viskestykke og lad dem trække i 5-10 minutter.

Og voila – den perfekte, møre bøf.

P.S: Personligt foretrækker jeg filet mignon (bøf af oksemørbrad), men er du mere til T-bone, entrecote eller tournedos, kan du bruge samme metode.

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Eat, Festmenu and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s