Heftig Palæo Brownie

Jeg er på et seneste stødt på flere chokoladekager med sorte bønner. Har også prøvet flere af dem – med varierende succes. Jeg kan bedst lide chokoladekager, der er sådan lidt til den svulstige side. Saftige, bløde og rige. Derfor har jeg arbejdet mig frem til en heftig brownie med bønner, chokolade – og helt uden gluten og raffineret sukker. Faktisk er den smækfuld af sunde sager: Protein fra bønner og æg. Gode fedtstoffer fra hørfrø, nødder, chokolade og kokosolie. Fibre fra bønner og hørfrø. Og tro mig: Den forsvandt som kolde drinks på en varm sommerdag.

Paleo Brownie

Heftig Palæo Brownie

  • 1 dåse øko-bønner (sorte, kidney eller blandede)
  • 3 æg
  • 3 spsk kokosolie
  • 1/2 dl kakao
  • 2 spsk fintmalede hørfrø
  • 1/2 tsk salt
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillepulver eller 1 stang vanille
  • 150 gram figner
  • 3 spsk Sukrin Gold
  • 200 gram 85% chokolade
  • 75 gram valnødder
  • Evt 1 tsk lakridspulver, kanel, kaffe eller reven appelsinskal for ekstra smag

Smelt kokosolie og 100 gram chokolade i en gryde ved svag varme (gem de andre 100 gram chokolade til senere). Blend bønner, æg, hørfrø og figner til en ensartet masse. Tilsæt salt, bagepulver, Sukrin, kakao og smeltet chokolade og kokosolie – plus evt lakrids, kanel, appelsinskal eller kaffe. Vend valnødderne i.

Hæld massen i en kageform. Hak de sidste 100 gram chokolade og fordel det over kagen. Bag den ved 170 grader i 10-12 minutter.

Advertisements
This entry was posted in Dessert, Eat, Love, Snacks and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Heftig Palæo Brownie

  1. Helt fantastisk opskrift!!! ❤
    den fortjener 6 ud af 6 stjerne!! 😀

  2. Pernille says:

    Der står ikke i opskriften, hvad der skal ske med dadler og cacaoen, men kagen smager fantastisk.

    • Lene Rode says:

      Dadlerne skal bare kværnes i foodprocessoren sammen med fignerne, og kakaoen vendes i sammen med de andre gode sager. Skal nok lige på det rettet til i opskriften – tak 🙂

  3. Den lyder simpelthen så nem at jeg MÅ afprøve den! Hvor er det rart at det er helt almindelige ingredienser der er til at finde i ethvert supermarked! 1000 tak for opskriften!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s