Grønkålssalat med kylling

Grønkål har uendeligt mange gode og sunde egenskaber. Den er fuld af antioxidanter, kalcium og jern – og er faktisk den sundeste af alle kålsorterne. Men lad os være ærlige, den kan godt være lidt for viderekommende. I denne version er den dog ikke bare spiselig men decideret lækker.

Jeg kombinerer den med æbler og hasselnødder og en god dressing. På den måde bliver den en rigtig god vinterret – og passer især godt til fjerkræ som kylling, kalkun og and.

Lav den gerne et par timer i forvejen, så dressingen kan trænge rigtig godt ind.

Grønkålssalat

Grønkålssalat

200 gram finthakket grønkål

4 små æbler

50 gram ristede, hakkede hasselnødder

2 dl piskefløde

2 spsk hvid balsamico

salt & peber

Skær æblerne i små tern og vend dem i grønkålen. Bland fløde, balsamico, salt og peber og vend det i salaten. Lad den gerne trække et par timer. Rist nødderne på en tør pande og hak dem groft. Fordel dem over salaten lige før serveringen.

Jeg serverede den med kyllingelår krydret med paprika, karry, salt og peber og bagt ca 35 minutter i en 180 grader varm ovn. Du kan selvfølgelig også bruge kyllingebryst – eller noget andet. Men mine unger er vilde med lår, og de vandt i dag 🙂

Grønkålssalat med kylling

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Eat and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s