Pizza med blomkålsbund (uden blomkålssmag)

Pizza er godt. Rigtig godt. Men det er også fuld af rigtig mange kulhydrater. Og som regel af den underlødige, hvide slags. Mange pizzariaer er begyndt at lave pizzaer med fuldkornsbund – og det er skønt. Men stadig ikke nok, hvis man helt vil undgå gluten.

Nogle sværger derfor til meatza, som i bund og grund er en stor, flad hakkebøf med ost og grøntsager ovenpå. Det smager også ok – men man skal altså ikke bilde sig selv ind, at det er pizza.

Man kan i stedet lave bunden af andre ting. Mandelmel for eksempel – men det smuldrer ret meget. Det bedste alternativ, jeg har prøvet, er blomkål. Og det er faktisk ret overraskende, for blomkål er ellers den eneste grøntsag, jeg virkelig ikke kan lide. Jeg synes normalt, det smager og lugter af prut. Undtagen i denne form.

Blomkålspizzabund meatza.jpg.

Dej

4 dl dampet, blendet blomkål

2 dl reven mozzarella

2 æg

1 fed hvidløg

1/2 tsk oregano

1/2 tsk timian

1/2 tsk rosmarin

1 tsk salt

Rør det hele sammen til en ensartet masse og læg den et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå, og rul dejen ud så tyndt som muligt med en kagerulle. Træk så forsigtigt bagepapiret med dejen op på en bageplade og bag 10-12 min ved 225 grader. Den skal bliven gylden og let sprød.

Fyld

Dine favoritter. Fx:

Oksekød, pepperoni, kylling, parmaskinke – eller hvad du nu er til

Traditionel pizzasauce eller grøn pesto (pesto er virkelig godt på pizza!)

Reven ost

Champignons

Artiskokker

Rød peber

Rødløg

Frisk basilikum

Læg fyldet på bunden og bag den ca 12-15 min ved 200 grader.

Se også denne lækre palæo-pizza – helt uden mel: http://chocolateandspinach.com/2013/01/27/pale-pizza-vol-ii/

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Eat, Frokost and tagged , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Pizza med blomkålsbund (uden blomkålssmag)

  1. Rie says:

    Hej Lene, min familie og jeg er fuldstændig vilde med alle dine opskrifter:-)

  2. Bettina says:

    Måske et dumt spørgsmål, men hvordan damper du grøntsagerne, er det med en indsats i gryden hvorpå grøntsagerne ligger?
    Er spændt på at komme i gang med at prøve dine opskrifter

    • Lene Rode says:

      Det er da ikke dumt 🙂
      Jeg har en gryde med indsats, som jeg bruger, når der er plads. Dvs en mindre portion grøntsager. Ellers damper jeg dem bare med meget lidt vand – 1-2 cm i bunden af gryden.
      God fornøjelse 🙂

  3. Bettina says:

    Mange tak for svar 🙂 Hvor mange blomkålshoveder svarer 4 dl dampet, blendet blomkål ca. til?

    I aften starter vi med broccolimos, men vil rigtig gerne prøve denne Pizza med blomkålsbund (uden blomkålssmag)

  4. Carina says:

    Hej Lene.
    Det ser rigtig lækkert ud. Skal osten allerede i bunden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s