Spaghetti Bolognese – med og uden spaghetti

Klassikeren holder stadig. I hvert fald hvis den får lov til virkelig at smage af noget.

Min bolognese har både masser af godt økologisk oksekød, masser af grønt (det meste er usynligt) og masser af spice.

Og så er der spaghettien. Mange mennesker fungerer fint med pasta (mine børn synes nærmest, det er en menneskeret) – men jeg bliver træt, slap og oppustet af både pasta og brød. Og jeg vil vove den påstand, at de fleste mennesker med fordel kan skære kraftigt ned på kulhydraterne i deres kost. Men gør for alt i verden det, der føles godt og fungerer for dig.

Her får du spaghetti bolognese – med og uden spaghetti. Jeg spiser stegt spidskål til i stedet. Af princip kalder jeg det ikke spidskålsspaghetti eller andet kreativt. Det er ikke spaghetti, så der er ingen grund til at lade som om. Men det er et godt alternativ.

Bolognese (stor portion – nok til to dage)

2 pakker økologisk oksefars

1 pose frossen, hakket spinat

1 flaske mosede tomater

1/4 l piskefløde

1 peberfrugt

1 løg

4 fed hvidløg

3-4 gulerødder

1 håndfuld champignons

Rosmarin

Timian

Oregano

Cayenne

Salt & Peber

Blend alle grøntsagerne undtagen spinaten med de mosede tomater. Svits kødet og hæld spinaten i. Hæld tomatsaucen over, krydr med salt, peber, cayenne, oregano, timian og rosmarin og lad det simre. Smag til med fløden til sidst.

Server med enten god, al dente fuldkornsspaghetti eller stegt fintstrimlet spidskål.

Advertisements
This entry was posted in Aftensmad, Eat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Spaghetti Bolognese – med og uden spaghetti

  1. Lene Rode says:

    PS: Spiste resten af bolognesen med strimlede, ristede porrer dagen efter (bare sådan for variationens skyld) – det var også godt!

  2. Bettina says:

    Hejsa,
    det smager vel nok godt, droppede dog fløden for en mere fedtfattig version, smager godt til spidskålen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s